Kniha Jedlé květy: Příběh, který ochutnáte každým slovem
Díky dlouholeté spolupráci Technologické fakulty UTB ve Zlíně a Zahradnické fakulty MENDELU se sídlem v Lednici, s podporou Svazu květinářů a floristů ČR a Ministerstva zemědělství vznikla publikace s názvem Jedlé květy. Najdete v ní nejen část o charakteristice těchto květů, jejich jakosti, látkovém složení, použití apod., ale také popis 40 rodů rostlin z volné přírody a z kultur, které jsou vhodné pro konzumaci květů. Nesmí samozřejmě chybět způsob jejich využití.
Autoři Jarmila Neugebauerová, Jiří Mlček, Robert Pokluda a Tereza Muchová si dali záležet na tom, aby tato kniha byla přínosem pro odbornou i širokou veřejnost, včetně představení původních výsledků laboratorního hodnocení několika parametrů.
Jedlé květy jsou fascinujícím prvkem v oblasti gastronomie, který spojuje krásu květů s chuťovým zážitkem. Tyto květiny se používají k ochucení jídel, zdobení dezertů nebo vytváření unikátních nápojů. Jejich použití není pouze gastronomickou inovací, ale také způsobem, jak přenést přírodu a květinovou krásu přímo na Váš talíř.
Možnost zakoupení knihy:
Kniha Jedlé květy je pro naše členy, kteří uhradili členský příspěvek, ZDARMA. Domluva předání na e-mailu svaz.skf@seznam.cz.
Prodej knihy pro nečleny:
Prodej knihy je možný na základě objednávky na e-mail svaz.skf@seznam.cz.
Cena jednoho výtisku 250 Kč vč. DPH plus expediční náklady – při platbě předem 90 Kč, při platbě dobírkou 190 Kč. Možnost zaslat poštou nebo Zásilkovnou.